miercuri, 21 septembrie 2011

Adu culoare in lumea din jurul tau!

Astazi mi-am dorit sa am puteri uriase, astfel incat sa pot scoate un cuvant din DEX, implicit sa alung din lume o atitudine intalnita din ce in ce mai des la tot pasul, si care ucide incet, dar sigur: INDIFERENTA.

Este peste nivelul meu de imaginatie cum efectele unei astfel de atitudini reuseste sa produca dezastre la nivel sentimental, emotional, chiar si fizic in viata unui om. Asa cum cei din jurul nostru prind viata, radiaza bucurie si fericire cand simt caldura si atentia noastra, cand se simt iubiti si apreciati, asemenea unui bob de grau care incolteste miraculos cand mediul este unul prielnic, tot asa ignorandu-i, intr-o clipita totul se transforma in cenusiu, totul este anihilat.

In alergarea noastra zilnica, trec anotimpurile peste noi si nu mai avem timp sa le admiram frumusetea specifica fiecaruia, visam, radem, iubim pe Facebook, in graba vorbim cu cei dragi, iubirile ni le traim pe sms sau mai nou pe What's up!, insa uitam sa ne mai oprim o clipa sa ne bucuram, sa acordam atentie, uitam ca lucrurile simple si aparent lipsite de importanta sunt cele care aduc frumusete si culoare, un zambet, o strangere de mana, o privire calda, transmit inexplicabil admiratie, alunga sentimentele negative, suplinind cu succes cuvintele; TOTUL PARCA SE LUMINEAZA.

Indiferenta este esenta inumanitatii, ucide suflete mai mult decat o insulta, frange inimi, face tot ce atinge lipsit de sens, este dusmanul tuturor virtutilor...

Este adevarat, totul pleaca din interiorul nostru, nu am si nu avem puteri uriase sa stergem cuvinte din DEX sau sa alungam indiferenta din lume, insa ce putem face este sa incepem si sa terminam cu noi, sa ucidem acest urias din propria viata pentru ca altfel, inevitabil, va ucide el sufletele noastre si mai important sufletele celor din jurul nostru, sufletele persoanelor care ne iubesc, le pasa de noi, suntem importanti in vietile lor.

Totul tine de noi! Spune si tu NU indiferentei si adu culoare in lumea din jurul tau!
sursa foto: miscellanea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu